Om os

Tåsinge Plads ligger, hvor Tåsingegade, Langøgade og Ourøgade mødes, på ydre Østerbro. Pladsen er en del af Skt. Kjelds Kvarter, som også er Københavns første klimakvarter. Pladsen er nyrenoveret og stod færdig i sin nye klimatilpassede form i 2014.

Siden da har der været en håndfuld arrangementer, som fx loppemarkeder og grønne aktiviteter. Disse har været arrangeret af henholdsvis Klimakvarter under Københavns Kommune og private initiativer.

I efteråret 2015 dannede nogle frivillige beboere en aktivitetsgruppe med det formål at skabe mere liv på pladsen. Det første fælles arrangement var Jul på Tåsinge Plads den 5. december samme år, som blev stablet på benene vha. af ganske få midler og venlige donationer fra de omkringliggende kunsthåndværkere, Rema 1000 og Kiwi.

Aktivitetsgruppen er således et beboerinitiativ, som dog er i tæt dialog og har opbakning fra Klimakvarter (Københavns Kommune), Østerbro Lokaludvalg og Tåsinge Plads Laug. Lauget består af bestyrelsesrepræsentanter fra de fem boligforeninger, der støder op til Tåsinge Plads. Lauget arrangerer ikke aktiviteter, men kan kontaktes – fx i forbindelse med vedligeholdelse af pladsen – på taasingeplads@gmail.com.

I 2016 modtog Aktivitetsgruppen på Tåsinge Plads økonomisk støtte fra både Østerbro Lokaludvalg og Områdefornyelsen. I 2017 er vi selvfinansierende.

Alle beboere i Skt. Kjelds Kvarter er velkommen til at være en del af aktivitetsgruppen og lægge den tid i det frivillige arbejde, som man har lyst og mulighed for. Læs mere på Bliv frivillig. Hvis du har spørgsmål og/eller vil være med, kan du kontakte os på:

E-mail: livpaataasingeplads@gmail.com

Facebook.com/taasingeplads

Tilmeld dig også vores nyhedsbrev
Vi sender “Nyt fra Tåsinge Plads” ud et par gange om året, når der er nyt om aktiviteter på pladsen. Ved at være tilmeldt, får du nyt om begivenheder på pladsen før alle andre.

Afmeld nyhedsbrev

Med venlig hilsen,

Pia, Anette, Jytte, Maria og Connie